Borga Aktivitetsanlegg - Nytt prosjekt i 2013

Skiklubben har i flere år jobbet med plan for å få til et skileikanlegg i Borga, og den opprinnelige ideen var en plassering i bakkant av fotballbanen. 

Vi har nå sett på en alternativ plassering bak parkeringsplassen ved Lofothallen og har nye tanker om at det kan bli et aktivitetsanlegg som også kan benyttes til trening utenom vintersesong.

Prosjektet "Borga Aktivitetsanlegg" som Leknes Skiklubb håper å kunne realisere i løpet av 2013 er en videreføring av vår filosofi om å legge til retter for allsidig lek, trim, trening og uteaktivitere for alle aldersgrupper. Prosjektet vil bli en utvidelse av skistadion og knyttes til lysløypa. Følgende delprosjekter vil utgjøre planlagt aktivitetsannlegg:

  • Skileikanlegg
  • Gapahuk
  • Fritreningsstativ
  • Lysstolper
  • Ekstra trasé inn/ut fra skistadion

Kartet nedenfor gir en presentasjon av hvordan anlegget er tenkt plassert i terrenget

aktivitetsanlegg kart

Skileikanlegg

skilek-2Vi vil planere et område opp mot Borga slik at det blir mulig å kjøre opp med tråkkemaskinen. Vi vil da kunne lage traseer for forskjellige skiaktiviteter som kuleløype, hopp og hinderløype og bruke dette i skitreningen for de minste. 

Anlegget vil også kunne bruke av barn og voksne til lek og aktivitet etter eget initiativ. 

Vi ser for oss å så i gress slik at det blir et jevnt underlag som krever lite snø og som i tillegg kan brukes til barmakstrening p, feks motbakkeløping.

Gapahuk

aktivitetsanlegg-gapahuk

 

Vi ønsker å sette opp en gapahuk i anlegget som kan være en base for de som tar med seg barn i bakken og som kan brukes av bevegelseshemmede som ikke har kapasitet til å gå den lengre veien inn til gapahuken i enden av lysløypa.

Det vil bli laget mulighet for grilling og med den nydelig plassering mot sør vil dette bli en lun og fin plass å ta en rast i forbindelse med aktiviteter i nærområdet.

 

Fritreningsstativ

aktivitetsanlegg-treningsstativAlle idretter krever gode basisferdigheter og helhetlig trening av utholdenhet, koordinasjon og styrke er derfor viktig. Vi ønsker derfor å sette opp et stativ for styrketrening i aktivitetsanlegget.

Filisofien er at med kroppen som vekt skal alle kunne bruke stativet til variert styrketrening hele året rundt.

Stativet vil bli produsert lokalt etter tegniger og spesifikasjoner som vi har fått fra Uldis Ūdris som har drevet med slik anleggsutvikling og fritrening i Litauen.

Lysstolper

For at anlegget skal kunne brukes hele året så må vi sette opp nye lyspunkter og vil lager da en arm med fem stolper fra eksisterende anlegg og strekker denne langs barneløypa og opp langs det området som blir planert for skilek. (merket o1 - o5 i kartet)

Dette gjør at barneløypa også blir belyst og dermed mer anvedleig også tidlig på vinteren.

Ekstra trasé inn/ut fra skistadion

I forbindelse med at vi seter opp nye lysstolper så vi vi også planere  for en ekstra sløyfe som gjør at vi kan ha paralell innkomst og start under løpene uten at vi får "møtende trafikk". Dette vil også gjøre at stadion bli bedre og mer variert til forskjellige øvelser som vi kjører på skitreningene.

Finansiering 

Totalt sett vi dette bli et flott anlegg for både organiser trening og for de som vil bruke området til lek, aktivitet og rekreasjon. 

Klubben jobber nå med å skaffe finansiering og vi ser selvfølgelig avhengig av mange gode støttespillere for å få dette prosjektet i havn.

Ta kontakt med Inge om du ønsker å bidra eller støtt oss på kto 8961.10.30925, merkes "Borga aktivitetsanlegg".

Du har den unike muligheten til å bli stolpesponsor og få navn/firmanavn på en av de fem stolpene vi setter opp på anlegget. Prisen pr stolpe er kr. 5000.

Hva synes du om dette prosjektet? Vi vil sette pris på om du gir oss en tilbakemelding ved å svare på vår lille undersøkelse her...

 

Bli sponsor du også! 
- Bli med å støtt opp rundt det flotte arbeidet som klubben gjør for nærmiljøet 

BLI
MEDLEM

Medlemmer er viktig for Leknes Skiklubb da dette danner grunnlag for offentlig støtte til vår virksomhet.
Mer info om medlemsskap

Støtt oss med din grasrotandel

SMS "Grasrotandelen 991982280" til 60000

eller via

Vippsnr.: 14095

Kjøp billig strøm via

BYTT til Idrettstrøm, SPAR penger og STØTT Leknes Skiklubb

Leknes
skiklubb

Organisasjonsnummer
991 982 280

Adresse
Skogkanten 27
8370 Leknes

Kontonr
4580.14.17861
Kopirett, Alle rettigheter © 2024 - Leknes Skiklubb