Rapport fra Trener 1- kurs Langrenn på Stokmarknes.

trener1Som et ledd i klubbens målsetting om å få rekruttert og utdannet flere skitrenere, jobbet Leknes Skiklubb i fjor med å få T1- kurs, Langrenn lagt til Lofoten (Leknes). Nordland Skikrets var positive til dette og inviterte til kurs. Dessverre ble det for få påmeldte deltakere. Kurset på Leknes ble derfor avlyst.

I ettertid har Norges Idrettsforbund endret oppbyggingen av sine trenerkurs. Det innebærer at gamle T1- og T2- kurs, Langrenn er blitt erstattet av kurset Trener 1, Langrenn som er et 45 timers kurs bestående av e- læring (med modulene Trenerrollen, Barneidrettens verdigrunnlag, Idrett uten skader, Idrett for funksjonshemmede og Aldersrelatert trening), teori og praksis.

Som en videreføring av vårt arbeid med å utdanne instruktører deltok Tina, Finn- Åsmund og Raymond på Trener 1- kurs på Stokmarknes 23- 24.11.13 og 11.- 12.01.14. sammen med dyktige og ivrige trenere fra Bøstad, Stokmarknes og Melbu.

 

Første samling (barmark) tok for seg teori om utvikling av skiferdighet, trening av fysiske egenskaper, trenerrollen, "det gode klubbmiljøet" og treningsplanlegging. I tillegg fikk vi to flotte praksisøkter! En i gymsal og en utendørs med oppstart kl. 07.00 søndagsmorgen! Her var fokus organisering, nivådifferensiering og lystbetont utholdenhetstrening.

Andre samling (på snø). Ironisk nok var det mye snø da vi gjennomførte barmarksdelen og lite snø på snø- delen. På grunn av snømangel ble det ei teoretisk økt om øvelser knyttet til klassisk stil. På Lekang var det imidlertid snø nok til at vi fikk gjennomført ei kjempegod økt med ulike øvelser i skøyting. Ei super kurshelg, ledet av en dyktig og engasjerende Marthe Strøm Solli, ble avsluttet med praktisk gruppeprøve i ledelse av skiaktiviteter.

Bli sponsor du også! 
- Bli med å støtt opp rundt det flotte arbeidet som klubben gjør for nærmiljøet 

BLI
MEDLEM

Medlemmer er viktig for Leknes Skiklubb da dette danner grunnlag for offentlig støtte til vår virksomhet.
Mer info om medlemsskap

Støtt oss med din grasrotandel

SMS "Grasrotandelen 991982280" til 60000

eller via

Vippsnr.: 14095

Kjøp billig strøm via

BYTT til Idrettstrøm, SPAR penger og STØTT Leknes Skiklubb

Leknes
skiklubb

Organisasjonsnummer
991 982 280

Adresse
Skogkanten 27
8370 Leknes

Kontonr
4580.14.17861
Kopirett, Alle rettigheter © 2024 - Leknes Skiklubb