Rapport fra trenerkurs 2 (T2) i Bodø

nordland skikrets logoSom en videreføring av vårt arbeid med å utdanne instruktører deltok undertegnede (Raymond) på Trener 2 kurs i Bodø 24-26/2. Kurset, som var i regi av Nordland Skikrets, inneholdt både teori og praksis og ble gjennomført på Aspmyra Stadion (Idrettens Hus) og i Bestemorenga sports- og fritidspark.

Mål for kurset var å (videre-)utvikle egne trenerkunnskaper for å kunne være trener og organisere/lede skiaktivitet for langrennsungdom i alderen 12-16 år.

Opplegget på lørdagen var tredelt. Først ble det gjennomført ei praksisøkt i klassisk stil med gjennomgang av ulike delteknikker, hjelpeøvelser, diskusjoner, samarbeid og analyse av hverandre. Deretter fulgte teoriøkt om skiteknikk i klassisk og skøyting, samt en del hvorfor og hvordan trene fysiske egenskaper. Dagen ble avsluttet med atter ei praktisk økt med styrkeøvelser og tøyning.

Søndag dreide den praktiske økten seg om teknikk og hjelpeøvelser i skøyting. Det ble også tid til teori om klubbmiljø, treningsplanlegging og en presentasjon av prosjektet ”Sunnere jenteidrett”.

Alt i alt var det et meget lærerikt og inspirerende kurs ledet av en dyktig Marte Strøm Solli. Kurset ble gjennomført i strålende vintervær sammen med rutinerte og flinke skitrenere fra ulike deler av Salten.

Videre utdanningsplan i klubben er (om mulig) å få lagt T1 kurs (trener for barn 8-12 år) til Lofoten. Vi er i kontakt med Nordland Skikrets om dette. Vårt mål er da at noen av foreldrene i klubben også vil se nytten av å delta.

t2-bodo-24.02.12

Bli sponsor du også! 
- Bli med å støtt opp rundt det flotte arbeidet som klubben gjør for nærmiljøet 

BLI
MEDLEM

Medlemmer er viktig for Leknes Skiklubb da dette danner grunnlag for offentlig støtte til vår virksomhet.
Mer info om medlemsskap

Støtt oss med din grasrotandel

SMS "Grasrotandelen 991982280" til 60000

eller via

Vippsnr.: 14095

Kjøp billig strøm via

BYTT til Idrettstrøm, SPAR penger og STØTT Leknes Skiklubb

Leknes
skiklubb

Organisasjonsnummer
991 982 280

Adresse
Skogkanten 27
8370 Leknes

Kontonr
4580.14.17861
Kopirett, Alle rettigheter © 2024 - Leknes Skiklubb